Acasă Economie BNR zice că vine recesiune o ”anormală”

BNR zice că vine recesiune o ”anormală”

DISTRIBUIȚI

152238 – 01112019 –     Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, spune că indicatorii financiari arată că există o probabilitate ridicată să ne apropiem de o recesiune la fel de adâncă precum cea din 2008.

            “Curba randamentelor e inversată. De câte ori s-a inversat din 61 încoace”, atrage atenţia Lucian Croitoru, ”de atâtea ori a apărut o recesiune. După inversare, a mai durat maxim 22 de luni până la recesiune”. “Va fi o recesiune similară cu cea din 2008, una anormală”, afirmă oficialul BNR, detaliind că recesiunile normale ”se rezolvă repede, au evoluție în V, economia cade unul-doi ani, după care se ridică la rate pozitive”.

            Croitoru mai afirmă că s-a făcut atâta ralaxare cantitativă, în ultimii 11 ani, încât, ”dacă va fi o recesiune, va fi una și mai rea, pentru că ce am avut de inventat am inventat” “Deficitul contului curent este deficitul guvernului aproape în totalitate”, fapt care explică dezechilibrul extern prin creșterea importurilor, ca urmare a consumului mai mare generat de majorarea salariilor și scăderea taxelor, scrie Profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.