Acasă Politic Firea, acuzată de abuz în serviciu

Firea, acuzată de abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/USRBucuresti

152254 – 04112019 –    USR București va depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru infracțiunea de abuz în serviciu. ”Primarul Capitalei a refuzat timp de doi ani să ia măsurile care se impuneau în urma concluziilor raportului Corpului de Control. De asemenea, Gabriela Firea a refuzat să pună la dispoziția consilierilor municipali USR și, implicit, la dispoziția publicului raportul întocmit în urma controlului de acum doi ani de la ASSMB, control ce a vizat intervalul 2010  – 2017. Practic, Gabriela Firea a tăinuit informații extrem de grave privind prejudicierea bugetului public cu sume de până la 20 de milioane de euro. Le-a tăinuit nu doar față de public, nu doar față de Consiliul General, dar le-a tăinuit și față de autoritățile care ar fi putut să cerceteze ilegalitățile, să-i depisteze și să-i sancționeze pe vinovați”, se arată într-un comunicat de presă.

            Pe 2 februarie 2018, USR București a depus, prin Ana Ciceală, o solicitare de informații prin care se cerea ASSMB să confirme existența raportului Corpului de Control și să-l transmită, întrucât este informație de interes public. Directorul ASSMB a răspuns că există un astfel de raport dar că el nu poate fi făcut public pentru că ar conține date cu caracter personal. Deși USR București a revenit cu cererea de a fi pus la dispoziția consilierilor raportul Corpului de Control, Municipalitatea a refuzat să facă acest lucru.

            ”Gabriela Firea are nu doar o culpă morală ci, foarte probabil, una penală. Este vinovată de tăinuirea situației de la Spitalul Gomoiu. A știut și a tăcut. A tăcut chiar și când a fost întrebată care sunt concluziile raportului Corpului de Control. Or, aici nu mai poate fi vorba despre eroare sau neglijență. Este în mod clar intenție evidentă de a obstrucționa aflarea adevărului și pedepsirea vinovaților. Cer demisia Gabrielei Firea, așa cum am făcut-o în multe alte dăți, deși știu că nu va renunța la funcție. Ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este altceva decât o altă dovadă că are ceva de ascuns și că speră să-și acopere urmele în aceste ultime luni de mandat”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

            ”O somez pe Gabriela Firea să nu-și îngreuneze situația și să nu distrugă probe ce ar putea avea relevanță în dosar. De asemenea, fac apel la toți cei care au funcții de răspundere în ASSMB și la Spitalul Gomoiu să nu dea curs niciunei solicitări de a distruge documente, de a ascunde sau de a modifica retroactiv acte oficiale. Există sancțiuni pentru astfel de fapte și sunt extrem de dure”, a declarat Dumitru Dobrev, avocat și președinte USR București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.