Acasă Social Educatie Măgurele: Au început cursurile în Smart Lab

Măgurele: Au început cursurile în Smart Lab

DISTRIBUIȚI

152403 – 19112019 – 18 noiembrie a fost prima lecție de tehnologie avansată, cu gazde hi-tech – doi roboți care pot servi nu doar de divertisment, ci și ca material didactic. Adică, pot fi demontați și adaptați nevoilor fiecărui grup de copii.

             Primii cursanți au fost elevii clasei a III-a de la Liceul “Horia Hulubei”, din Măgurele. Pixurile 3D au fost atracția Smart Lab. Cu ajutorul lor, copiii au văzut și au înțeles mult mai ușor ce înseamnă imprimarea 3D: și-au scris numele cu pixuri din care curgea un material inteligent, pe bază de porumb, sută la sută biodegradabil, în loc de cerneală și, la final, și-au luat acasă rezultatele muncii lor.

            Elevii din Ilfov și-au făcut deja programări în Smart Lab pentru săptămâna aceasta și pentru cea viitoare.

            Smart Lab se adresează tuturor elevilor, indiferent că sunt din Ilfov sau din altă zonă. Accesul în laborator se face doar pe bază de programare, la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro. Atenție: programarea nu poate fi făcută individual, ci doar pentru grupe de câte 8 – 10 copii, sub supravegherea unui profesor. Elevii din Ilfov au prioritate.

             SmartLab Măgurele funcționează în clădirea Institutului de Fizică Atomică, din Măgurele, de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00.

            SmartLab Măgurele este cel mai avansat laborator didactic din țară și primul laborator inteligent din județul Ilfov. Copiii intră în contact cu realitatea virtuală, învață să lucreze cu imprimante și scannere 3D, să programeze și să folosească roboți multifuncționali.

             SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park (fondată de Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul pentru Fizică Nucleară Horia Hulubei), cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.