Acasă Externe Agenda Europeana Noua Comisie Europeană va fi votată în PE în 27 noiembrie

Noua Comisie Europeană va fi votată în PE în 27 noiembrie

DISTRIBUIȚI

152506 – 21112019 – Conferința președinților (Președintele Sassoli și liderii grupurilor politice) au încheiat astăzi procesul audierii comisarilor desemnați, astfel că în 27 noiembrie plenul Parlamentului Europan va vota componența noii Comisii Europene.

După încheierea reuniunii, Președintele PE Sassoli a declarat: „În ultimele două luni, Parlamentul European și-a asumat rolul democratic, evaluând îndeaproape performanțele comisarilor desemnați. Audierile au fost detaliate și uneori dificile, dar au oferit un mod unic și transparent pentru deputați de a verifica pregătirea comisarilor desemnați pentru postul alocat. Astăzi am încheiat evaluarea finală și suntem gata să votăm Colegiul complet al comisarilor săptămâna viitoare.

În următorii cinci ani, Europa se va confrunta cu numeroase probleme – de la furnizarea de soluții pe termen lung privind migrația și azilul, până la asumarea leadership-ului internațional în lupta împotriva schimbărilor climatice. Avem nevoie de o Comisie Europeană gata să acționeze asupra problemelor care contează pentru europeni. Asigurând legătura directă cu cetățenii UE, Parlamentul va continua să tragă la răspundere Comisia și să se asigure că își îndeplinește promisiunile.”

După un schimb de opinii cu cei trei vicepreședinți executivi ai Comisiei, Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, Conferința președinților din Parlament a efectuat evaluarea finală a audierilor tuturor comisarilor desemnați.

După analizarea scrisorilor de evaluare ale comisiilor însărcinate și recomandarea Conferinței președinților de comisie, Conferința președinților a dat undă verde și a declarat că audierile sunt închise oficial.

Un vot în plen va avea loc acum la 27 noiembrie la prânz, după ce Ursula von der Leyen va prezenta Colegiul comisarilor și programul acestora.

Conferința președinților a autorizat, de asemenea, publicarea scrisorilor de evaluare.