Acasă Social Aparare Prima ediție a Romania-Egypt Defense Forum, la București

Prima ediție a Romania-Egypt Defense Forum, la București

DISTRIBUIȚI

152560 – 27112019 –    Secretarul de Stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaționale, Simona Cojocaru, și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat marți, 26 noiembrie 2019, la deschiderea primei ediții a  ”Romania-Egypt Defense Forum”, care a avut loc la Palatul Cercului Militar Național din București.

            În deschiderea evenimentului, secretarul de stat Cojocaru a trecut în revistă stadiul cooperării militare bilaterale româno-egiptene și a abordat perspectiva dezvoltării acestei relații, componenta de apărare reprezentând un pilon de importanță majoră în cooperarea cu partenerii. 

            De asemenea, în alocuțiunea sa, oficialul român a subliniat progresele înregistrate de statul partener în gestionarea situației de securitate din regiune, precum și cele în cadrul cooperării cu Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

            În mesajul său, generalul-locotenent Petrescu a accentuat importanța dezvoltării, din perspectivă militară, a unui set de capabilități specifice, în plus față de forțele convenționale, care să răspundă provocărilor moderne, inclusiv în ceea ce privește tehnologiile emergente.

            Forumul de apărare româno-egiptean este o inițiativă comună a Camerei de Comerț Bilaterale România-Egipt și a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților dedicată cooperării în domeniul apărării și securității, la care participă și reprezentanți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe și industriei de apărare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.