Acasă Economie RADET, oficial în faliment

RADET, oficial în faliment

DISTRIBUIȚI

152338 – 11112019 – Magistrații Curții de Apel București au decis luni, 11 noiembrie 2019, definitiv, falimentul RADET, fiind menținută, astfel, decizia din primă instanță a Tribunalului București.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că l-a sunat imediat pe ministrul Economiei să se deplaseze la ELCEN și să ia legătura cu autoritățile locale, astfel încât ”să identificăm posibilitățile legale să nu fie afectată alimentarea cu energie termică și cu apă caldă a bucureștenilor”.

La rândul său, primarul general al Capuitalei, Gabriela Firea a spus că ”indiferent de sentința de astăzi, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală”.

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar RADET, nu crede în declararea falimentului, întrucât ”interpretarea noastră este aceea că nu este permis de legislația în vigoare”.

În ultimii doi ani, bucureștenii racordați încă la RADET au avut parte de servicii foarte proaste. Apa caldă

curge doar câteva ore pe zi, invocându-se permanent diverse scuze, iar căldura a fost furnizată în bătaie de joc. Luna aceasta, de exemplu, pe timpul zilei, când temperatura afară a înregistrat și 25 de grade Celsius, RADET a furnizat energie termică, iar noaptea, când temperatura scade sub 10 grade Celsius, căldura este oprită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.