Acasă Social Aparare România trimite o echipă de salvare în Albania

România trimite o echipă de salvare în Albania

DISTRIBUIȚI
foto:rfi.ro

152554 – 26112019 –    Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania, cu două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.

            Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în dimineața zilei de marți, 26 noiembrie.

            Plecarea către Albania este preconizată în jurul orei 15.00.

            Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

În Albania s-a produs  un  cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade,  la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), la adâncimea de 30 de kilometri, si a dus la moartea a cel puțin 14 persoane și rănirea a 600, conform informațiilor transmise de autoritățile locale. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

Mai multe clădiri din regiunea afectată s-au prăbușit. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.