Acasă Economie Sesiunea de depunere a dosarelor în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice a...

Sesiunea de depunere a dosarelor în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice a fost reluată

DISTRIBUIȚI

 152289 – 06112019 –   Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au redeschis sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice. Astfel, programul va fi reluat începând de miercuri, 6 noiembrie 2019,  dată la care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

            ”Am anunțat încă de la momentul audierilor în comisiile din Parlament că deblocarea programelor AFM reprezintă o prioritate pentru acest Guvern. Îmi doresc foarte mult ca acest program să fie un succes și cât mai mulți români să beneficieze de pe urma lui. Programul va continua și anul viitor, atunci când vom putea corecta eventualele sincope de funcționare identificate în ediția-pilot de anul acesta”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

            Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării. Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică.

            Valoarea totală destinată înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului este de 537 milioane lei, reprezentând finanțarea acordată prin POR și contribuția AFM pentru regiunea București – Ilfov.

            Printre obiectivele programului Casa Verde Fotovoltaice se numără creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, surplusul va fi livrat în sistemul energetic naţional.

            Reamintim că Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în data de 10 septembrie 2019, înscrierile persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. În urma acestor verificări, au fost sesizate inclusiv organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.