Acasă Opinii/Analize Spionajul, ca afacere privată

Spionajul, ca afacere privată

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

152288 – 06112019 – Din ce în ce mai mulţi oameni pregătiți să se ocupe de servicii secrete părăsesc guvernele pentru companii care fac din spionaj o afacere.

            Panama. Doi oameni de afaceri ruși contactează un avocat cu conexiunile potrivite pentru a le permite să ocolească câteva legi. Vor să deschidă un „puticlub” cu prostituate și petreceri în țara din America Centrală și știu că el, Janio Lescure, nu este un Savonarola. Se întâlnesc într-un restaurant din Madrid. Vorbesc. Cel mai mult vorbeşte Lescure și totul este înregistrat. Pentru că cei doi sunt spioni, foști agenți ai serviciilor israeliene, acum contractori ai companiei private de informații ”Black Cube”, angajată de un om de afaceri din Panama doritor de contracte cu statul și comenzi, potrivit Panorama.it. citată de Rador.

            Au analizat obiceiurile „țintei” și profilul psihologic al acesteia, probabil că l-au piratat pentru a-i studia pasiunile și cunoscuții. Apoi au format o companie fictivă și l-au atras pe Lescure în Spania, unde legile privind interceptările sunt mai permisive. Neştiind de complot, avocatul a spus tot ce ştia despre sistemul de mită transferată către diferiți judecători prin intermediul unor părți terțe și conturi off-shore. În Panama a izbucnit un scandal. Profesioniștii, s-au întors din nou de unde au venit.

            Spioni… bărbați sub acoperire, infiltrați, 007. În imaginația noastră sunt agenți secreți ai CIA, ai Mossadului sau în slujba Majestății Sale Britanice: adevăraţi James Bond, care acționează riscându-și pielea pentru binele țării lor. Numai că realitatea de astăzi poate fi cu totul alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.