Acasă Economie Termoenergetica preia RADET cu activ și pasiv

Termoenergetica preia RADET cu activ și pasiv

DISTRIBUIȚI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov are mandat special să delege gestiunea RADET către Termoenergetica București

152380 – 15112019 – Compania Termoenergetica preia în maximum 90 de zile activitatea RADET, cu tot ce înseamnă angajați, clienți și obligații contractuale ale Regiei: nu vor fi șomeri RADET și nu va înceta nicio zi furnizarea agentului termic în Capitală.

La 14 noiembrie 2019, la trei zile de la falimentul RADET, a fost aprobat în ședința Consiliului General proiectul de hotărâre elaborat pentru ca Primăria Capitalei să poată asigura continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică în București: un proiect prin care se acordă Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov mandat special ca, în numele și pe seama Consiliului General al Municipiului București, să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”În ceea ce privește cetățenii, aceștia nu au niciun motiv de îngrijorare. Livrarea agentului termic va fi, în continuare, asigurată la parametri normali și ne dorim să ajungem la parametri superiori pe măsură ce înlocuim și mai multe dintre conductele care sunt vechi de 50-60 de ani. Astăzi, la Primăria Capitalei, a fost aprobată delegarea serviciului de termie către Compania Municipală Termoenergetica, cea care va prelua atât angajații RADET, cât și întreaga sa activitate. Salariații RADET nu au, așadar, nici ei motive de îngrijorare – în ziua în care își vor înceta activitatea la RADET, vor fi angajați automat la Compania Municipală Termoenergetica. Nu vor fi șomeri la RADET și nu va înceta nicio zi furnizarea agentului termic, așa cum am citit, din păcate, în presă sau pe anumite site-uri. Și pe reprezentanții firmelor private care au deja contracte încheiate în urma unor licitații cu RADET îi anunț că am primit deja avizul de la ANAP pentru ca toate acestea să fie preluate de companie prin act adițional. În plus, îi asigur pe bucureșteni că subvenția la căldură va fi plătită în continuare de Primăria Capitalei la același nivel”.

Delegarea se va realiza prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, care a primit în acest sens mandat special, în numele și pe seama Consiliului General al Municipiului București să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociație și să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica București S.A.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov (înființată în anul 2017) a întocmit întreaga documentație necesară acestui proces de delegare, parte a proiectului de hotărâre aprobat care include studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică – activitățile de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice, contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului public de alimentare cu energie termică – activitățile de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, procesul-verbal de predare-preluare a bunurilor către delegat, regulamentul Serviciului Public de Alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, caietul de sarcini al Serviciului Public de alimentare cu energie termică – activitățile de producere transport, distribuție și furnizare a energiei termice în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, contractele de furnizare a energiei termice / apă caldă – pentru utilizatorii de tip casnic și non-casnic.

Aceste documente au fost disponibile, spre consultare, pe site-ul Asociației, înainte de a fi aprobate în ședința CGMB.

Tot ieri au fost aprobate cele patru convenții de justificare a avansurilor, convenții ce urmează a fi încheiate între Municipiul Bucureşti, Compania Municipală Termoenergetica București, ELCEN, ROMGAZ, ENGIE România SA, VEST-ENERGO SA, CET Grivita SRL, prin care se stabilesc sumele care vor fi plătite în avans, modalitatea de plată şi regularizarea plăţilor. Convențiile conțin necesarul estimat de energie termică ce urmează a fi furnizată populaţiei în iarna 2019-2020 și au la bază OG 36/2006 privind unele măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.