Acasă Externe Uşa NATO rămâne deschisă

Uşa NATO rămâne deschisă

DISTRIBUIȚI

152236 – 01112019 –    Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a susţinut joi, 31 octombrie, un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, în care a declarat, din nou, că uşa NATO este deschisă pentru cei care doresc să facă parte din această alianţă politico-militară, scrie ziarul Korrespondent.

             ”Ca stat suveran, Ucraina are dreptul să-şi aleagă sistemele de securitate. Ușa NATO rămâne deschisă”, a subliniat Stoltenberg, de la tribuna Parlamentului ucrainean. ”Apartenența la NATO este decisă de membrii Alianței și de către cei care doresc să se alăture acesteia. Decizia le aparţine doar lor. Nimeni din afara țării nu are drept de vot în acest sens. Epoca sferelor de influență a apus”, a adăugat secretarul general al NATO, recunoscând, însă, complexitatea procesului de obţinere a statutului de membru cu drepturi depline al Alianţei.

             Potrivit lui Stoltenberg, țările care vor să intre în NATO trebuie să depună eforturi și să ”implementeze reforme substanțiale”, anunță Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.