Acasă Social Aparare 75 specialiști români participă la exercițiul NATO Cyber Coalition 2019

75 specialiști români participă la exercițiul NATO Cyber Coalition 2019

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://shape.nato.int

152664 – 04122019 –  Peste 75 specialiști români, coordonați de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice a Ministerului Apărării Naționale și care acționează de la Centrul de excelenţă pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică din Academia Tehnică Militară, participă la Cyber Coalition 2019, cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO, care se desfășoară în perioada 2-5 decembrie având Centrul de coordonare în orașul Tartu din Estonia.

Specialiștii români provin din cadrul MApN, MAI, SIE, SPP, SRI, STS, CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), cărora li se adaugă parteneri privați cu expertiză în domeniul securității cibernetice din cadrul companiilor Bitdefender, Certsign, Oracle, Provision, Safetech și Secureworks, anunță MApN.

Exerciţiul, planificat de Comandamentul Aliat pentru Transformare și condus de Comitetul militar al NATO, are ca obiectiv principal instruirea şi testarea capacităţii de reacție a Alianţei de a-şi apăra infrastructurile critice faţă de provocări terţe atunci când se operează într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice.

La exercițiu participă reprezentanți din toate țările membre ale Alianței, din Agenția pentru Comunicații și Informatică a NATO, din Centrul de Excelență al NATO pentru Apărare Cibernetică, specialiști din mediul militar cât și din cel privat și academic, precum și reprezentanți ai unor țări non-membre NATO. Exercițiul este de tip distribuit, iar fiecare națiune participă cu o echipă națională, prin conectarea în mod securizat la poligonul cibernetic din cadrul Ministerului Apărării din Estonia, rețea configurată pentru acest exercițiu de către personal din Centrul Cyberint al Serviciului Român de Informații.

Obiectivul principal al exerciţiului este îmbunătățirea colaborării și a coordonării între experţii naţionali şi cei ai Alianţei, prin exersarea procedurilor şi a măsurilor de reacție rapidă la incidentele de apărare ciberentică, experți care îşi folosesc abilităţile tehnice de a gestiona o serie de scenarii a căror complexitate a crescut foarte mult în ultimii ani. Utilizând un mediu virtual controlat și securizat, toţi participanţii trebuie să rezolve scenarii care implică vulnerabilități, ameninţări și riscuri complexe şi la care trebuie să ofere soluţii prompte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.