Acasă Politic A fost inaugurat Consulatul General al României la Stuttgart 

A fost inaugurat Consulatul General al României la Stuttgart 

DISTRIBUIȚI

             152700 – 09122019 –  Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a inaugurat vineri, 6 decembrie 2019, în cadrul unei ceremonii oficiale, Consulatul General al României la Stuttgart, Republica Federală Germania.

Consulatul este operaționalizat integral, fiind pregătit să ofere întreaga gamă de servicii consulare celor aproximativ 172.000 de cetățeni români rezidenți în landul german Baden-Württemberg, care constituie circumscripția consulară Stuttgart.

”În timpul primului meu mandat ca ministru al Afacerilor Externe, în cursul anului 2015, am inițiat o amplă strategie de extindere a rețelei consulare a României, cu precădere în state unde se înregistrează o prezență românească semnificativă, precum Italia, Spania, Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Consulatul General al României la Stuttgart era unul dintre primele oficii consulare propuse atunci spre înființare și mă bucur că astăzi pot marca, alături de dumneavoastră, chiar dacă după patru ani de la momentul luării deciziei în acest sens, actul oficial de deschidere a acestuia”, a declarat Aurescu cu acest prilej.

Extinderea rețelei consulare române din Germania vine în întâmpinarea necesității în creștere de asistență, protecție și servicii consulare pentru comunitatea română locală, ale cărei dimensiuni au cunoscut în ultimii ani o evoluție constant ascendentă.

Pe de altă parte, amplificarea prezenței consulare române în Germania este în consonanță cu dezvoltarea și intensificarea relațiilor bilaterale cu statul de reședință pe multiple paliere, în cadrul unei relații privilegiate cu valențe strategice, ceea ce reprezintă o prioritate a politicii externe a țării noastre.

”În contextul internațional și european actual, reprezentarea consulară are o importanță specială prin rolul său de vector în consolidarea, dezvoltarea și promovarea relațiilor bilaterale. În prezent, România dispune de una dintre cele mai extinse rețele consulare de pe mapamond, iar în ceea ce privește prezența consulară în spațiul Uniunii Europene, ocupă primul loc între statele membre UE. Prin lansarea oficială de astăzi, adăugăm un nou nume pe această listă, deja impresionantă”, a mai arătat ministrul Bogdan Aurescu în cadrul alocuțiunii inaugurale.

La eveniment au mai participat Günther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag; Friedlinde Gurr-Hirsch, secretar de Stat pentru Mediu Rural și Protecția Consumatorilor în Guvernul landului Baden-Württemberg, dr. Alexandra Sußmann, primar al orașului Stuttgart pentru probleme sociale și integrare, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în R.F. Germania, Radu Florea, consulul general al României la Stuttgart, Lazăr Comănescu, fost ministru al Afacerilor Externe și fost ambasador al României în Germania, oficialități locale, numeroși membri ai comunității române, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai corpului consular acreditat pe plan local.

Ulterior inaugurării Consulatului General,  ministrul Bogdan Aurescu a participat la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a României.

Coordonatele Consulatului General al României la Stuttgart sunt următoarele:

Adresă: Hauptstatter Str 70, 70178 Stuttgart

Telefoane informații consulare pentru cetățenii români (deservite prin Call Center – București): 0049-711-6648611; 0049-711-6648612; 0049-711-6648613; 0049-711-6648614; 0049-711-6648615.

E-mail: contact@informatiiconsulare.ro (pentru solicitarea de informații consulare)

În prezent, România dispune pe teritoriul Republicii Federale Germania de 4 reprezentanțe diplomatice și consulare: Ambasada României la Berlin și Consulatele Generale ale României la Bonn, München și Stuttgart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.