Acasă Externe Angel Tîlvăr, la Forumul Parlamentar Transatlantic

Angel Tîlvăr, la Forumul Parlamentar Transatlantic

DISTRIBUIȚI
foto:cdep.ro

152725 – 10122019 – În perioada 8-11 decembrie 2019 se desfășoară la Washington, Forumul Parlamentar Transatlantic în cooperare cu Universitatea Națională de Apărare a SUA și cu Consiliul Atlantic al SUA încearcă să identifice natura precisă a divergențelor în ceea ce privește gândirea transatlantică.

Totodată, Forumul încearcă să exploreze căi prin care aceste diferențe pot fi redresate.

“În opinia mea, summitul de la Londra și-a atins obiectivele: să marcheze a 70-a aniversare a NATO, să întărească unitatea și coeziunea NATO și să consacre importanța legăturii transatlantice pentru NATO și securitatea europeană.

În același timp, actualele provocări globale și evoluțiile internaționale au nevoie de un răspuns concordant și coeziv din partea tuturor celor care susțin și aplică un comerț liber, economia de piață, statul de drept și drepturile fundamentale ale omului.

Statele comunității transatlantice beneficiază de o istorie comună și instituții compatibile și, nu în ultimul rând, de interese comune.

Am fost și sunt adeptul dialogului, de aceea cred că dialogul transatlantic trebuie să rămână modalitatea principală de a aborda evoluțiile politice globale sau evoluțiile economice și tehnologice”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

Anul acesta, Forumul Parlamentar Transatlantic s-a concentrat pe teme care au acoperit situația din Golf, Orientul Îndepărtat, criza din Siria, situația din Afganistan sau relațiile transatlantice. Temele au fost abordate împreună cu experți din mediul academic, militar sau administrativ din statele membre NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.