Acasă Anchete Interne Artificii confiscate în P.T.F. Vama Veche

Artificii confiscate în P.T.F. Vama Veche

DISTRIBUIȚI

 152915 – 30122019 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, peste 15.500 articole pirotehnice, fără a deține autorizațiile necesare.

În data de 29.12.2019, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în țară, asupra unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului 15.525 articole pirotehnice (petarde, artificii și rachete).

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice le-a achiziționat din Bulgaria pentru a le comercializa și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare totală de 5.260 lei şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul ori folosirea materialelor explozibile sau orice alte operațiuni privind circulația acestora, fără drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.