Acasă Politic Bugetele pentru 2020, atacate la CCR înainte de adoptarea lor

Bugetele pentru 2020, atacate la CCR înainte de adoptarea lor

DISTRIBUIȚI

152891 –  24122019 – Președinții celor două camere ale Parlamentului au contestat la CCR Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale pentru soluționarea unor conflicte juridice de natură constituțională între Parlament și Guvern privind cele două legi.

Sesizarea a fost făcută însă înainte ca proiectele să fie adoptate prin procedura angajării răspunderii în Parlament, după cum anunță CCR.

Deși premierul Ludovic Orban a prezentat în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului principalele coordonate ale bugetului de stat și ale bugetului asigurărilor sociale, procedura nu se încheiase în momentul depunerii sesizărilor la CCR deoarece nu fuseseră centralizate toate amendamentele aprobate de guvern, iar ședința Legislativului a fost suspendată în așteptarea acestora.

Comunicatul CCR: ”În ziua de 23 decembrie 2019, ora 18:00, Curtea Constituțională, în baza art.146 lit.e) din Constituția României, republicată, a fost sesizată cu: 1. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților; 2. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților. Conform procedurii prevăzute de art.35 alin.(1) din Legea nr.47/1992, Curtea Constituțională a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca părțile aflate în conflict să își exprime, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictelor și a eventualelor căi de soluționare a acestora. Termenul pentru ședința de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară, în conformitate cu prevederile art.35 alin.(2) din Legea nr.47/1992”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.