Acasă Politic Claudiu Năsui: USR nu susține o asumare a răspunderii pe buget

Claudiu Năsui: USR nu susține o asumare a răspunderii pe buget

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

  152818 – 17122019 –   Asumarea răspunderii Guvernului pe buget ar lăsa Parlamentul în offside, declară la RFI liderul USR București, deputatul Claudiu Năsui. Cabinetul Orban ar urma să decidă marți dacă își asumă răspunderea sau dacă trimite legea bugetului de stat pe 2020 în Parlament.

Claudiu Năsui critică posibila asumare a răspunderii Guvernului pe buget: ”Noi am criticat această metodă de a adopta legea bugetului, ar fi o premieră în România să nu existe absolut deloc dezbateri pe legea bugetului. Este o lege foarte amplă, care chiar și atunci când erau dezbaterile grăbite și mai ținem minte acele două-trei zile cu câte 16 ore de dezbateri în fiecare zi, măcar exista ceva, măcar aveai procesul acesta în care miniștrii veneau în fața Comisiei, filmați de presă și vizibili de toată lumea, să răspundă la întrebări, să spună ce vor face cu banii. Lucrul acesta acum nu ar mai exista. Deci nu avem cum să susținem lucrul acesta”.

Deputatul USR consideră că ”asumarea răspunderii este o procedură care practic lasă Parlamentul în offside. Adică Parlamentul singurul lucru pe care-l poate face este să inițieze o moțiune de cenzură (…). Mai e un lucru, trebuie moțiunea aceasta de cenzură cântărită și cu gravitatea faptelor. Faptul că un Guvern și-ar asuma răspunderea, chiar dacă e o procedură care nu ne place, nu este un eveniment atât de grav, cât să justifice o moțiune”.

Claudiu Năsui anunță că USR va depune amendamente la legea bugetului pe 2020: ”Le vom transmite o serie de amendamente și sperăm că o parte dintre ele, în virtutea acordului politic pe care l-am semnat în momentul în care am susținut învestitura Guvernului, vor fi incluse și în noul buget”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.