Acasă Social Sanatate CNAS reia tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C 

CNAS reia tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C 

DISTRIBUIȚI

152812 – 17122019 –   Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a finalizat negocierile în baza cărora vor fi încheiate, până la finalul acestui an, noi contracte pentru tratamentul hepatitei virale cronice C.

Vor beneficia de tratament un număr de 17.500 de pacienţi adulţi cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză şi ciroză compensată, pentru genotipul 1b, cel mai des întâlnit în România, dar şi pentru genotipurile 1a şi 4, care înregistrează o incidenţă mai scăzută în ţara noastră.

Pentru prima oară va fi acordat tratament fără interferon şi pentru 100 de copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

CNAS a demarat şi procedurile necesare pentru iniţierea negocierilor în vederea încheierii unui contract de tip cost-volum-rezultat pentru tratamentul pacienţilor cu hepatita C care nu pot utiliza regimurile terapeutice fără interferon actuale, respectiv pentru pacienţii cu ciroză decompensată şi cei cu genotipurile mai rar întâlnite în ţara noastră: 2,3,5,6. Numărul pacienţilor care vor beneficia de acest tratament va fi comunicat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Pentru copii, tratamentul va fi asigurat de medicii cu specialităţile gastroenterologie pediatrică şi boli infecţioase aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate din zece judeţe – Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş – şi din Bucureşti, precum şi cu CASAOPSNAJ.

Tratamentul fără interferon are o rată de vindecare a hepatitei C de peste 95%, amintește Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.