Acasă Economie Compania Municipală Termoenergetica a primit licenţa de funcţionare de la ANRE

Compania Municipală Termoenergetica a primit licenţa de funcţionare de la ANRE

DISTRIBUIȚI
foto:profit.ro

 152663 – 04122019 –  Compania Municipală Termoenergetica București S.A., noul operator al serviciului de termoficare din Capitala, care a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti, a primit marţi, 3 decembrie 2019, licenţa de funcţionare de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Licenţa pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică are o perioadă de valabilitate de 10 ani. Totodată, ANRE a retras licenţa fostului operator RADET Bucureşti.

Directorul General al Companiei Municipale Termoenergetica București, David-Alexandru Burghiu, a declarat: „În pofida tuturor speculațiilor vehiculate în spaţiul public, Compania Termoenergetica lucreaza in ritm alert atat pentru modernizarea sistemului de termoficare, cat si pentru finalizarea tuturor demersurilor legale ce trebuie facute dupa preluarea RADET.

Totodata, Termoenergetica va accelera toate actiunile de reabilitare a sistemului de termoficare din Bucuresti, vechi de peste 50 de ani, operatiuni care ar fi trebuit să fie începute încă de acum trei decenii. Am achiziţionat, intr-o prima faza, materialele strict necesare continuării serviciului de furnizare a apei calde şi căldurii, respectiv achiziţiile de ţevi – care au lipsit timp de peste 9 luni din stocurile de materiale ale fostei regii, achiziţiile de compensatori şi vane – care au lipsit mai mult de 10 ani din aceleaşi stocuri, am încheiat primele contracte cu societăţi comerciale după 10 ani şi am continuat cu lucrări prin care am schimbat în ultimii 3 ani aproximativ 180 de kilometri de reţea. Ne propunem ca, in cel mai scurt timp, bucurestenii să beneficieze de normalitate atunci când vine vorba de apă caldă şi căldură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.