Acasă Social ”Discuții bune” despre salariul minim pe economie

”Discuții bune” despre salariul minim pe economie

DISTRIBUIȚI

            152647 – 03122019 – Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marți, că a avut ”discuții bune, în mare parte”, la Guvern, cu patronatele și sindicatele privind majorarea salariului minim pe economie. Orban a punctat că în procesul de majorare a salariului va ține cont de doleanțele acestora, printre care creșterea veniturilor bazată pe prognoza economică.

            ”Patronatele susțin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce privește sindicatele, acestea au venit cu niște propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuțiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creșterea salariului minim. Am reținut dorința unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele, vă dau un exemplu, bugetul pe 2019 a fost construit pe prognoza de creștere economică de 5,5% și în realitate, creșterea pe 2019 probabil va fi de 4%”, a spus Orban.

            Președintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat, după discuția cu premierul, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la înghețarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020 salariul minim garantat brut să fie de 2.260 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.