Acasă Externe Întâlnirea ministrului Aurescu cu studenții români participanți la Conferința de tineret Model...

Întâlnirea ministrului Aurescu cu studenții români participanți la Conferința de tineret Model Asia-Europe Meeting (ASEM)

DISTRIBUIȚI

152796 – 16122019 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit duminică, 15 decembrie, cu studenții români participanți la Conferința de tineret Model Asia-Europa (ASEM/Asia-Europe Meeting), în marja reuniunii ministeriale ASEM de la Madrid.

Ministrul a felicitat studenții români pentru participarea la cea de-a 9-a ediție a acestei conferințe, alături de reprezentanți ai altor 50 state ASEM, precum și pentru implicarea acestora pentru aprofundarea cunoștințelor despre dinamica relațiilor internaționale.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat susținerea sa pentru activitatea organizațiilor de tineret, care își desfășoară activitatea în marja conferințelor la nivel înalt, oferind acestora oportunitatea de a interacționa cu reprezentanții statelor participante.

În același timp, a evidențiat rolul din ce în ce mai important al tinerei generații în influențarea politicilor publice, definirea priorităților de diplomație multilaterală și implicarea în identificarea soluțiilor în ceea ce privește riscurile emergente cu care se confruntă societatea noastră, la nivel global.

Asia-Europe Meeting (ASEM) este o platformă unică, informală, de dialog și cooperare dintre Asia și Europa privind provocările globale precum conectivitatea, comerțul și investițiile, schimbările climatice, combaterea terorismului, migrația, securitatea maritimă și securitatea cibernetică, reunind 51 de state partenere din Europa și Asia.

Fundaţia Asia-Europa (ASEF), cu sediul la Singapore, a fost înființată în anul 1997, cu scopul promovării cooperării în plan socio-cultural între statele ASEM. ASEF are rolul de promovare a dialogului bi-regional în baza principiului people to people, în domeniile schimburilor culturale, intelectuale şi media, cu accent pe încurajarea evoluțiilor democratice și a respectării drepturilor omului.

România a organizat, în perioada 15-16 mai 2019, la București, a șaptea reuniune a miniștrilor educației din ASEM, pentru prima dată în format back-to-back cu Conferința Rectorilor (ARC7) și Forumul Studenților ASEF, sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.