Acasă Politic Ministrului Apărării Naționale s-a întâlnit cu ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii...

Ministrului Apărării Naționale s-a întâlnit cu ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii și Republicii Italia

DISTRIBUIȚI

152771 – 13122019 –  Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit ieri pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Andrew Noble. În cadrul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte, în actualul context geostrategic. Vizita la sediul MApN a diplomatului britanic a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Regatul Unit, atât din perspectivă bilaterală, în context aliat, dar şi în contextul BREXIT.

Tot ieri, ministrul a avut o întrevedere la sediul MApN cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, cât și despre participarea Italiei cu efective la Brigada Multinațională a NATO de la Craiova.

Ministrul Nicolae Ciucă și ambasadorul Marco Giungi au analizat subiectele cuprinse în declarația comună adoptată de aliați după reuniunea NATO de la Londra din această lună, cu accent pe implementarea măsurilor de asigurare şi a prezenţei aliate pe flancul estic. În acest context, ministrul i-a mulţumit ambasadorului italian pentru contribuţia adusă de țara sa la consolidarea flancului de est al Alianței prin participarea, în acest an, a aeronavelor italiene Eurofighter Typhoon la misiunea sub comandă NATO de poliţie aeriană consolidată pentru spațiul aerian al României.

În spiritul abordării omnidirecționale a NATO, ministrul român a subliniat susținerea pe care țara noastră o acordă eforturilor de contracarare a terorismului și de proiectare a stabilității dincolo de granițele aliate.

În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin continuarea desfăşurării exerciţiilor, atât în plan bilateral, cât şi în format multinaţional, anunță MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.