Acasă Anchete Interne Peste 240.000 de euro descoperiţi de polițiștii de frontieră giurgiuveni, ascunşi pe corpul...

Peste 240.000 de euro descoperiţi de polițiștii de frontieră giurgiuveni, ascunşi pe corpul unui cetățean român

DISTRIBUIȚI

  152677 – 05122019 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpul unei femei, cetățean român, suma totală de 242.000 euro, a cărei legalitatea nu a putut fi justificată.

În data de 04.12.2019, ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, un cetățean sirian, împreună cu acesta călătorind și soția sa, cetățean român.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului şi persoanelor, ocazie cu care au descoperit, ascunsă pe corpul femeii, suma totală de 242.000 de euro.  

La cercetări, cei doi soţi au declarat că banii le aparțin şi intenţionau să îi folosească pentru achiziţionarea unui apartament în Istanbul – Turcia. Deoarece nu a putut fi justificată legalitatea provenienței și destinația sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9, lit. a. , din Legea 241/2005, și „schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 49, alin 1., lit. a., din Legea 129/2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.