Acasă Externe Agenda Europeana Rețea de falsificatori de euro, destructurată. Bancnotele erau comercializate prin Darknet

Rețea de falsificatori de euro, destructurată. Bancnotele erau comercializate prin Darknet

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Europol

152805 – 16122019 – Între 9 și 11 decembrie 2019 Europol a coordonat percheziții comune împotriva vânzării de bancnote euro contrafăcute pe platformele ilegale de pe Darknet.

Autoritățile de aplicare a legii din șapte state membre ale UE efectuat 36 percheziții domiciliare, au reținut 44 de suspecți (dintre care 11 au fost arestați) și confiscate bancnotele euro falsificate, droguri, arme, substanțe dopante, medicamentele procurate ilegal, documente falsificate și monedă virtuală. Un magazin de imprimare a documentelor clandestine a fost, de asemenea, desființat în Germania, stat în care au avut loc 27 de percheziții domiciliare. Alte 9 percheziții au avut loc în Austria, Franța, Grecia, Irlanda, Luxemburg și Spania.

Investigațiile au fost declanșate după ce poliția judiciară din Portugalia (Polícia Judiciária) a oprit activitatea unui magazin de imprimare digitală în luna iulie 2019. Operațiunea sprijinită de Europol a condus la arestarea a cinci persoane suspectate de producerea și distribuirea de bancnote de 10 și 50 de  euro contrafăcute, în principal prin intermediul Darknet. Peste 26.000 de bancnote false au fost expediate către cumpărători în toată Europa, ceea ce face acest grup criminal al doilea cel mai mare producător de monedă falsă operare pe Darknet identificat până în prezent. Europol a analizat informațiile descoperite în timpul perchezițiilor din Portugalia, a prevenit autoritățile din țările afectate, ceea ce a condus la cumpărătorii de pe Darknet.

Europol are rolul de Biroul Central European pentru combaterea falsificării monedei euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.