Acasă Social Românii vor putea trece Dunărea, în Serbia, cu bacul

Românii vor putea trece Dunărea, în Serbia, cu bacul

DISTRIBUIȚI

152738 – 11122019 –     Momentul în care vom putea trece Dunărea cu bacul de la Moldova Nouă, România în Golubac, Serbia se apropie. Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma a anunțat pe pagina sa de Facebook că a inaugurat printr-o cursă de probă, traseul bacului ”Baziaș 4”.

Moto-ul acestui proiect este ”Un pas mic pentru Moldova Nouă, dar un pas mare pentru dezvoltarea turismului în Clisura Dunării”.

Punctul vamal este situat la ieșirea către Orșova din Moldova Veche, în zona portului Industrial Moldomin. Bacul va opera două curse zilnice, în primă fază, una dimineața și alta după-amiaza. Operatorul de transport naval este S.C. Eoliana și, în curând, va publica informațiile legate de orar, tarife și alte date importante pentru turiști.

La 20 decembrie 2019 se preconizează cursa oficială și, ulterior, vor începe cursele regulate. Vaporul va putea transporta maximum 20 autoturisme și 50 călători, iar timpul parcurs pe Dunăre între cele două puncte vamale este de aproximativ 30 minute. Vor exista curse speciale între punctul vamal și centrul celor două orașe corelate cu programul orar al vaporului, potrivit Romania-actualitati.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.