Acasă Politic Scade TVA la 16%?

Scade TVA la 16%?

DISTRIBUIȚI

152821 – 17122019 – Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor a adoptat un raport favorabil asupra unui proiect al PNL privind reducerea TVA de la  19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând din anul 2020. Au fost 13 voturi pentru reducerea TVA, două voturi împotrivă – Dan Vîlceanu (PNL) şi Cosette Chichirău (USR). Mai mulţi liberali şi membri ai USR s-au abţinut la vot. Cele mai multe voturi au fost de la PSD, care are majoritate în această comisie şi care a dat raport favorabil în ciuda cererilor PNL de amânare. PSD s-a opus acestei reduceri cât a fost la guvernare, iar acum a votat în favoare.

Actul normativ, care a fost adoptat tacit în Senat, va ajunge miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

În proiectul iniţiat de liberali există şi o estimare a impactului asupra bugetului – peste opt miliarde de lei pe 11 luni de încasare în ceea ce priveşte reducerea TVA la 16% şi peste trei miliarde de lei în ceea ce priveşte reducerea TVA pentru produsele alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.