Acasă Externe Trump, pus sub acuzare oficial de Camera Reprezentanților

Trump, pus sub acuzare oficial de Camera Reprezentanților

DISTRIBUIȚI

 152851 – 19122019 – Camera Reprezentanților din SUA a decis joi dimineața, ora României, adoptarea celor două articole prin care președintele Donald Trump este pus sub acuzare, prin care este deschisă calea către destituirea lui, care urmează a fi confirmată în urma votului care va fi dat în luna ianuarie de Congres, dominat însă de republicani.

La primul articol au fost 230 de voturi ”pentru” și 197 ”împotrivă”. Aleșii americani au decis că Donald Trump se face vinovat de ”abuz de putere” pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

Al doilea articol fost adoptat cu 229 de voturi ”pentru” și 198 ”împotrivă”. Acuzaţia a fost de obstrucţionare a Congresului, rezultată din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Donald Trump susține că este nevinovat, că este vorba despre o farsă, o vânătoare de vrăjitoare și îi acuză de democrați că încearcă o lovitură de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.