Acasă Opinii/Analize 58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință...

58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu

DISTRIBUIȚI

153220 – 31012020 –     World Economic Forum a utilizat tehnologiile SAP și Qualtrics pentru a identifica opiniile populației la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător și importanța informației și coeziunii globale.

Studiul arată că 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de știință despre mediu.

Potrivit studiului, cei chestionați (10.500 de persoane din 30 de țări care cuprind aproximativ 76% din populația globală) consideră că activitățile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privința cercetărilor științifice asupra subiectului.

România se află printre cele 30 de țări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei țări din zona CEE, pe lângă Polonia și Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.

România este a doua țară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul țărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) și Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%), Ucraina (33%).

”Concluziile sondajului de opinie de la World Economic Forum sunt teme care ar trebui să ne preocupe și să ne ghideze în toate acțiunile desfășurate, fie că ne referim la persoane fizice sau companii. SAP mizează atât la nivel local, cât și global pe aceste direcții, iar utilizarea tehnologiilor noastre în realizarea acestui studiu responsabilizează”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Rezultatele studiului World Economic Forum consolidează nevoia urgentă a unei abordări colective din partea companiilor, a guvernului și societății civile pentru implementarea urgentă a unor politici și strategii de rezolvare a provocărilor societății și de mediu, la nivel global. Astfel, sunt aduse în discuție subiecte precum recalificarea populației pentru job-urile viitorului, asumarea strategiilor de protejare a mediului și crearea unui sistem educațional puternic în acest sens.

Conform aceluiași sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetinește creșterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape știrile și sunt la curent cu agenda publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.