Acasă Social ANPC: Nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse...

ANPC: Nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse care provin din China

DISTRIBUIȚI

153219 – 31012020 –   Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) susţine că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul produselor care provin din China, precizând că durata de viaţă a acestui virus în afara corpului uman este de 24 de ore, iar transportul unui container până în ţara noastră durează aproximativ o lună.

Potrivit experţilor în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor şi produselor având ca ţară de origine China este unul extrem de mic.

”În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viaţă a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port al unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 şi 35 de zile. Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialişti, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China”, se arată în comunicatul ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.