Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Creștere explozivă a numărului străinilor care cer permis de muncă în Ilfov

Creștere explozivă a numărului străinilor care cer permis de muncă în Ilfov

DISTRIBUIȚI

 

153217 – 31012020 –  Numărul cetățenilor străini care cer permis de lucru în Ilfov este într-o creștere explozivă. Astfel, comparativ cu 2018, în 2019 la Inspectoratul General pentru Imigrări – Ilfov au fost înregistrate 2.970 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, în 2.838 de cazuri fiind emise avize de angajare/detașare pentru lucrători permanenţi/detașați.

Pe raza județului, sunt înregistrați, oficial, 15.506 străini. Două treimi (10.796 de străini) provin din state din afara Uniunii Europene (Turcia, Vietnam, China, Nepal, Sri Lanka și Republica Moldova), restul (4.710 de persoane) sunt cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia, Franța, Suedia și Grecia.

Străinii care și-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României vin să muncească pentru întregirea familiei, educaţie sau chiar își stabilesc definitiv șederea aici.

În 2019, IGI-Ilfov a respins 30 de cereri de invitație depuse pentru cetățeni străini, din totalul celor 188 primite. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 4.463 de permise pentru ședere temporară și pe termen lung. Au fost eliberate 917 certificate de înregistrare și cărți de rezidență permanentă.

Tot anul trecut, 158 de cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale și au fost emise 54 de decizii de returnare și 12 comunicări de părăsire.

Zece străini au fost returnați la frontiera de stat și 64 au fost luați în custodie publică pentru îndepărtarea de pe teritoriul României.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 483 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 482.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.