Acasă Anchete Interne Emblema de Onoare a MAI supraviețuitorilor masacrului de la aeroportul Otopeni, din...

Emblema de Onoare a MAI supraviețuitorilor masacrului de la aeroportul Otopeni, din data de 23 decembrie 1989

DISTRIBUIȚI

  153117 – 21012020 –     Astăzi, 21 ianuarie 2020, Ion Marcel Vela a participat la o întâlnire cu 15 dintre supraviețuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni.

Pe lângă Emblema de Onorare a Ministerului Afacerilor Interne, foștii jandarmi, militari în termen de la unitatea de transmisiuni din Câmpina, trimiși în 1989 să apere aeroportul Otopeni, au primit și Brevetul de Supraviețuitor al masacrului  din 23 decembrie.

Aceste distincții sunt un simbol modest, un semn al prețuirii și aprecierii pe care o avem pentru dumneavoastră și pentru cei care și-au jertfit viața în acele teribile momente.

            Un gest prea mic pentru ce ați făcut dumneavoastră și camarazii dumneavoastră acum 30 de ani și pentru suferințele familiilor celor care au fost uciși în acel masacru„, le-a transmis ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, participanților la întâlnire.

În cadrul aceleiași ceremonii a primit Placheta de Onoare a MAI domnul colonel în rezervă Ion Stamen, cel care era comandantul unității militare din Câmpina în decembrie 1989.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții supraviețuitorilor, s-a analizat și mutarea monumentului eroilor jandarmi căzuți la aeroport în decembrie 1989 într-un loc mult mai vizibil decât în prezent, pentru a cinsti cu adevărat memoria militarilor căzuți la datorie în acele momente cumplite.

Totodată, având în vedere că șase dintre supraviețuitori sunt cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Ion Marcel Vela a decis să îi recompenseze pe aceștia prin acordarea unui spor la salariu, pentru o perioadă de șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.