Acasă Externe Germania cere reuniune de urgență a miniștrilor de Externe din UE

Germania cere reuniune de urgență a miniștrilor de Externe din UE

DISTRIBUIȚI

152947 – 06012020 –  Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a solicitat duminică organizarea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor de Externe din statele membre UE săptămâna aceasta, în care să fie dezbătută escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu după uciderea comandantului militar iranian Qassem Soleimani în Irak de către forţele americane, informează Reuters.

”În calitate de europeni, am încercat şi am testat canale de comunicare reziliente din toate părţile, pe care trebuie să le utilizam pe deplin în aceasta situaţie”, a spus Maas într-un comunicat.

Ministrul german de Externe i-a propus şefului diplomaţiei europene Josep Borrell să convoace o reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre UE pentru a se pune de acord asupra unei abordări comune.

Maas a mai spus că Germania va discuta cu guvernul irakian după ce, duminică, Parlamentul de la Bagdad a susţinut o recomandare a premierului de a solicita ca toate trupele străine să părăsească teritoriul Irakului.

Între timp, Germania a decis să amâne apropiata retragere a trupelor sale din Irak, a anunţat pe Twitter, duminică, ministrul german al apărării, anunță Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.