Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Marian Petrache, președintele CJ Ilfov/Argumente pentru Bruxelles

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov/Argumente pentru Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 153119 – 22012020 –  În zilele de 22 și 23 ianuarie, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, și Remus Trandafir, directorul Direcției de Management Programe de Dezvoltare, se vor afla la Bruxelles pentru a discuta despre strategia pentru Ilfov și a accesa banii europeni pentru următorul exercițiu financiar 2021 – 2027, dar și pentru a rezolva proiectele care sunt deja în desfășurare – racordarea la rețelele de apă și canalizare pentru localitățile care fac parte din ADIA și gestionarea deșeurilor.

”Adică pe masa lui Carson Rasmussen, șeful unității de dezvoltare pentru România, a ajuns documentația completă pentru proiectul APĂ – CANAL, de 360 de milioane de euro, și nu trebuie decât să-l mai semneze. Îi voi demonstra că este vital pentru comunitatea noastră. Ca și planul pentru colectarea și valorificarea deșeurilor, finalizat după dezbaterile publice pe care le-am avut cu experții de mediu și ONG-urile, zilele trecute la București”, scrie Petrache pe FB.

”Tot cu Rasmussen voi discuta despre accesarea fondurilor europene pentru construcția Măgurele Science Park, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei și rețeaua de stații de autobuz smart în județ. MSP va însemna cel mai ambițios parc științific din sud-estul Europei în termeni de transfer tehnologic de la cel mai puternic laser din lume către cercetare și mediul de business. Nodul Intermodal va însemna trasferul mărfurilor de la un depozit cu cea mai mare capacitate din țară către aeroport, autostradă și port, iar stațiile smart vor fi spații dotate cu un display de pe care să afli când ajunge autobuzul, cu tonomat de bilete, prize pentru telefoane, trotinete sau mașini electrice și senzori de măsurare a calității aerului. Mă văd și cu Adina Vălean, comisarul european pe transporturi. La ea este cheia să ne susțină proiectele pentru infrastructura din jurul Bucureștiului – în special centura a doua – autostrada A0. Îmi va face plăcere să o revăd pe Adina și poate preț de o cafea rememorăm momente vesele și triste din campania de la europarlamentare din 2014. Mai mult vesele de fapt, că eu eram atunci șef de campanie, iar ea a câștigat”, a precizat Petrache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.