Acasă Social Aparare Militarii, jandarmii și polițiștii români vor primi diurne echivalente cu cele ale...

Militarii, jandarmii și polițiștii români vor primi diurne echivalente cu cele ale partenerilor externi

DISTRIBUIȚI

 153107 – 21012020 –     Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, au inițiat o hotărâre de guvern, aprobată în ședința de ieri a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor și polițiștilor români care desfășoară misiuni internaționale, în teatre de război ori misiuni de pace să fie actualizate pentru a ajunge la același nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Hotărârea a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie 2019.

Adoptarea hotărârii a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând.

Prin hotărârea adoptată, diurna personalului care participă la misiuni și operații în afara teritoriului național va fi de până la 140 euro/zi/persoană, în raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor.

În situația în care partenerii externi sau structurile aliate care coordonează misiunile nu asigură drepturile polițiștilor, jandarmilor sau militarilor români, aceștia vor beneficia de drepturile decontate de către statul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.