Acasă Politic Orban precizează: Pensiile vor fi majorate conform legii/Pensiile speciale ar putea fi...

Orban precizează: Pensiile vor fi majorate conform legii/Pensiile speciale ar putea fi desființate într-o sesiune parlamentară extraordinară

DISTRIBUIȚI

152967 – 07012020 –  Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, la Digi24 că pensiile în luna ianuarie vor fi plătite cu o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere. Orban a mai spus că PNL îşi menţine poziţia faţă de pensiile speciale şi chiar este luată în calcul posibilitatea convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru desfiinţarea acestora, cu excepția militarilor. De asemenea, premierul spune că rămâne fidel ideii de a nu se putea cumula pensia cu salariul la stat. În ceea ce privește dublarea alocațiilor pentru copii, forțată de PSD, premierul este clar: nu sunt bani la buget!

”Se știa, din cauza faptului că au fost zile libere, că există – nici măcar nu poţi să-i spui o întârziere, o decalare  a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite, cu o decalare de 3-4 zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi că practic, astăzi este prima zi lucrătore”, a spus Orban.

”Atâtea fake-news-uri am văzut pe tema pensiilor, în fiecare zi, fără să aibă nicio sursă, pur și simplu numai pentru a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor”, a comentat premierul Ludovic Orban. ”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpezi toate lucrurile pe tema asta”, a punctat premierul.

El a mai spus că liberalii nu și-au schimbat poziția cu privire la eliminarea pensiilor speciale şi iau în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru votarea proiectului lor de lege, care a trecut de Comisia de muncă. Legea prevede desfiinţarea pensiilor speciale, mai puţin a celor pentru cadrele militare, a reamintit Ludovic Orban.

Deși apărea pe ordinea de zi, Camera Deputaților nu a dezbătut în ședința de plen de pe 18 decembrie proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de angajați la stat. Forul legislativ, decizional în acest caz, a avut pe ordinea de zi proiectul care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat pe 17 decembrie un raport favorabil de adoptare a acestei propuneri legislative, cu amendamente.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.