Acasă Politic Planuri pentru alegeri simultane

Planuri pentru alegeri simultane

DISTRIBUIȚI

153092 – 20012020 –    Alegerile parlamentare simultan cu cele locale, în luna iunie, reprezintă scenariul pe care lucrează guvernul, președintele și liberalii, mai ales după ce opoziția a anunțat o moțiune de cenzură. Totul depinde de ce va ieși la vot. Liberalii promit că, în cazul în care Cabinetul Orban va cădea, nu vor mai vota alte guverne, pentru a se ajunge la anticipate.

Liberalii așteaptă moțiunea de cenzură prin care PSD vrea să sancționeze angajarea răspunderii guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Dacă trece, guvernul cade și e făcut un prim pas spre anticipate.

Indiferent de riscuri, social-democrații merg înainte cu moțiunea. Au strâns deja semnăturile necesare pentru a o depune.

Liberalii speră să organizeze alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele locale, în mai sau în iunie. Au și sprijinul celor de la UDMR dar pentru anticipate, nu și pentru alegerea primarilor în două tururi și pentru suprapunerea scrutinelor.

În 2012, Curtea Constituțională a împiedicat guvernul să organizeze cele două scrutine în aceeași zi.

Astăzi Parlamentul urmează să stabilească data la care Ludovic Orban va veni să își angajeze răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Din acel moment, opoziția are trei zile la dispoziție pentru a depune o moțiune de cenzură, reamintește Stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.