Acasă Externe Președintele Iohannis  s-a întâlnit cu liderul Alianței ”Albastru și Alb” din Israel,...

Președintele Iohannis  s-a întâlnit cu liderul Alianței ”Albastru și Alb” din Israel, Benjamin Gantz

DISTRIBUIȚI

153135 – 23012020 –  Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 22 ianuarie a.c., la Ierusalim, în marja Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, o întrevedere cu liderul Alianței ”Albastru și Alb” din Israel, Benjamin Gantz, la solicitarea acestuia.

Președintele României a subliniat că relația dintre cele două state este foarte bună și solidă, fiind importantă dezvoltarea sa în continuare, inclusiv prin organizarea unei noi ședințe comune de guvern, dar și prin stimularea pe mai departe a dimensiunii sale economice, care este în creștere.

Președintele a arătat că este onorat să reprezinte țara noastră la Forumul organizat la Ierusalim și a prezentat hotărârea și eforturile României în ceea ce privește combaterea antisemitismului și intoleranței, țara noastră având un angajament susținut în ceea ce privește promovarea educației despre Holocaust, a valorilor toleranței și nediscriminării. Președintele României a subliniat în același timp conexiunea existentă între noul val de antisemitism din Europa și din lume și populismul practicat de unii politicieni, fiind necesară combaterea conjugată a acestor două fenomene extrem de nocive pentru dezvoltarea societăților noastre. Președintele Klaus Iohannis a menționat necesitatea unor legislații puternice pentru combaterea antisemitismului, dând exemplul cadrului normativ recent din România, precum și a unor politici responsabile, care să promoveze valorile democratice.

Liderul Alianței ”Albastru și Alb” din Israel a evidențiat, la rândul său, stadiul excelent al relației bilaterale dintre cele două țări, care are baze foarte solide, exprimând, totodată, speranța aprofundării acestora. În acest context, Președintele Klaus Iohannis și domnul Benjamin Gantz au subliniat rolul deosebit al comunității evreiești din România și al comunității evreilor originari din România din Israel pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Liderul Alianței ”Albastru și Alb” din Israel a exprimat apreciere pentru angajamentul României în combaterea antisemitismului, evocând și activitatea președinției române a IHRA. De asemenea, domnul Benjamin Gantz a apreciat abordarea președintelui Klaus Iohannis privind importanța educației pentru dezvoltarea societății.

Totodată, cei doi au discutat despre cele mai noi evoluții din Orientul Mijlociu, cu accent asupra dosarului nuclear iranian și Procesului de Pace. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în acest context, importanța ca Uniunea Europeană să se implice mai mult și mai activ în regiune, precum și necesitatea stimulării dialogului politic pentru soluționarea durabilă a acestor dosare complexe. – sursa: Presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.