Acasă Externe Agenda Europeana Președinția croată a UE: așteptările deputaților europeni

Președinția croată a UE: așteptările deputaților europeni

DISTRIBUIȚI

152965 – 07012020 – Croația a preluat de la Finlanda președinția Consiliului UE pe 1 ianuarie 2020. Sloganul președinției croate este ”O Europă puternică pentru o lume a provocărilor”. Cel mai nou membru al UE dorește să se concentreze pe dezvoltarea durabilă, rețeaua economică, siguranță și poziționarea UE ca lider global.

Prioritățile președinției croate: O Europă care se dezvoltă, o Europă care se conectează, o Europă care protejează și o Europă influentă.

Croația va prezida Consiliul UE în timpul unei perioade intense, cu Brexit și cadrul financiar multianual în centrul atenției. Cu toate acestea, deputații așteaptă și alte subiecte pe ordinea de zi.

Karlo Ressler (PPE) consideră că președinția este o mare oportunitate pentru Croația de a se poziționa din punct de vedere politic, economic și diplomatic în cadrul UE. ”Croația va continua să abordeze problema Brexit și să conducă negocierile pentru un buget pentru următorii șapte ani. Unul dintre evenimentele cheie va fi, cu siguranță, summit-ul de la Zagreb, cu accent pe perspectiva europeană a țărilor din sud-estul Europei”, a spus Ressler.

Biljana Borzan (S&D) a declarat că în prim plan ar trebui să fie protecția drepturilor lucrătorilor și ale consumatorilor, sănătatea publică și un stat de drept. ”Sper că negocierile cu privire la cadrul financiar multianual vor avea succes, deoarece implementarea programelor și politicilor pentru care cetățenii au votat la alegerile europene, cum ar fi Pactul ecologic european, depinde de acesta”.

Ruža Tomašić (CRE) așteaptă un lobby pentru interesele naționale. ”Cel mai important document din legislatura anterioară, raportul privind planul multianual pentru rezervele de pește din Marea Adriatică, este încă în impas, în Consiliu. Sper că acest lucru se va schimba în timpul președinției croate”, a spus dumneaei, adăugând că dorește progrese în ceea ce privește plățile directe în agricultură și activarea terenurilor agricole neutilizate.

Valter Flego (Renew Europe): ”Croația trebuie să acționeze ca mediator neutru și să asigure cooperarea cu succes și implementarea continuă a programului UE”. De asemenea, dumnealui consideră că țara sa va avea oportunitatea de a ”arăta în mod direct oamenilor săi ce face Europa pentru ei”. – Europarl.europa.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.