Acasă Social Administratie Sectorul 5/Mica Unire, o paranghelie de 3 zile cu cârnați, lăutari și...

Sectorul 5/Mica Unire, o paranghelie de 3 zile cu cârnați, lăutari și bălegar în Parcul Sebastian

DISTRIBUIȚI

153162 – 27012020 –   Ce face un primar “zero” atunci când trei ani și jumătate nu a făcut nimic pentru comunitate?! Trage paranghelii, târguri și împarte pomeni populației, în speranța că va fi votat din nou! Așa făcea Marian Vanghelie în Sectorul 5 la fiecare final de mandat. Exact același lucru îl face și Daniel Florea, urmașul său, primarul care a reușit în 3 ani să arate că se poate și mai rău decât în epoca Vanghelie.

Ultima ispravă s-a consumat pe 23, 25 și 26 ianuarie. Mica Unire s-a lăsat cu circ în Parcul Sebastian, între blocuri, cu împărțit de fasole cu cârnați, cu lăutari, cu bălegar și toate cele. Desigur, întreaga poveste a fost pe bani publici, scrie Jurnalist.ro.

            Peste un milion de lei pe cârnați ieftini și play-back

Sărăcia unui sector, mascată cu petreceri scumpe

Bugetul local a fost scuturat greu de Florea pentru paranghelia din Sebastian. Din cei 280.000 de euro alocați, primăria a schimbat gazonul (pentru a 3-a sau a 4-a oara în ultimul an) a montat o scenă lângă blocuri pe care s-a făcut play-back, a dat gratis fasole cu cârnați și a improvizat un manej cu cai. Vreme de 3 zile, zona s-a umplut cu mirosuri de mâncare și bălegar. Parcul a fost împodobit cu baloti de paie, căsuțe de lemn și acareturi tradiționale. Caii aduși de decor și de călărit au fost închiriați de la o firma privată.

Bomboana pe coliva petrecerii au fost amintirile inscripționate cu numele primarului. Poze la minut se făceau gratis, cu recuzita adusă special. Pe fiecare apărea inscripționat “Daniel Florea”, ca să știe clar petrecăreții cine a dat masa și dansul.

În afara momentelor când apăreau pomenile, de la tarabe s-au putut cumpăra vin fiert (5 lei), gogoși cu brânză (10 lei) și colaci secuiești. Îmbulzeala se producea doar atunci când se împărțea pomana. Adică 2.000 de porții de fasole, cârnați și murături în fiecare dintre cele 3 zile de festival.

            Primarul Zero și-a bătut joc de sector

După 3 ani și jumătate de mandat, Daniel Florea lasă în urma un sector batjocorit. Nu a reușit sa pună pe picioare niciun proiect de anvergura. Reabilitarea blocurilor nu s-a continuat, parcări a creat în bătaie de joc, bulevardele și străzile lărgite sunt doar promisiuni, școlile și grădinițele arată jalnic, iar piețele sunt mai urâte decât târgurile de provincie.

            Adevărata față a gospodarului Florea

Cel mai bun exemplu de treaba făcută în bătaie de joc o reprezintă cele 1.000 de locuri de parcare cu care se laudă. Primăria a decis ca străzile mici dintre blocuri să aibă sens unic. Iar pe bucățile câștigate astfel a trasat cu vopsea locuri de parcare!! Ideea nefericită a făcut ca la orele de vârf, traficul sa fie paralizat pe toate căile de acces către bulevarde…

Epopeea “Florea” se încheie apoteotic cu brand-uirea întregului sector cu numele său. Stațiile de autobuz, parcurile, băncuțele, aleile dintre blocuri, toate poarta câte-un afiș, o inscripție sau un logo nefericit cu inițialele D. F. Este cam tot ce a lăsat primarul Zero în urmă. Același personaj trage acum speranța că va putea păcăli oamenii din sector, să îl mai lase 4 ani pe funcție. – sursa https://jurnalist.ro/modelul-vanghelie-la-florea-milioane-pe-paranghelia-de-mica-unire/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.