Acasă Anchete Interne 1.737 de elevi ai școlilor MAI au început azi cursurile

1.737 de elevi ai școlilor MAI au început azi cursurile

DISTRIBUIȚI

153232 – 03022020 –  1.737 de elevi ai școlilor MAI au început azi cursurile/ În premieră, la specializarea  pompieri au fost admise fete

Concursul de admitere în cele șase instituții de învățământ de nivel postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat în două etape: etapa probelor eliminatorii, respectiv contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice, și etapa de evaluare a cunoştinţelor, ce a constat într-un test grilă cu subiecte de limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză). În total, au fost 9.300 de candidați înscriși. Ultima probă a concursului de admitere s-a susținut pe data de 19 ianuarie a.c.

În cadrul Școlilor de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – specializarea ordine și siguranță publică vor fi pregătiți 927 de elevi: 693 băieți și 234 fete.

În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru specializarea pompieri, au avut ocazia să concureze și fete. Astfel, toate probele de concurs au fost trecute cu brio de 5 fete și 295 de băieți.

Pentru cele 150 de locuri scoase la concurs de Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, au fost declarați admiși 127 de băieți și 23 fete.

De asemenea, 327 de băieți și 33 de fete încep de mâine cursurile la cele două Școli Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și  ”Petru Rareș” – Fălticeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.