Acasă Anchete Interne Angajatii MAI au intervenit în zonele vizate de cod portocaliu și galben

Angajatii MAI au intervenit în zonele vizate de cod portocaliu și galben

DISTRIBUIȚI

153363 – 12022020 – 13.000 de angajați MAI au fost mobilizați pentru a interveni în situațiile de risc cauzate de fenomenele meteo periculoase în județele vizate de cod portocaliu și galben de vreme severă

Pentru realizarea eficientă a intervențiilor, au fost activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 5 județe (AB, HD, MM, NT și SV) și a fost menținută starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

Angajații MAI au intervenit în sprijinul populației afectate pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic și viscol, în cele 11 județe în care s-a manifestat vremea severă (AR, BC, BN, BH, BV, CJ, CT, CS, HR, IS și SM). S-a intervenit pentru deblocarea unui autocamion, îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 11 imobile, degajarea copacilor și a unui stâlp de electricitate care au avariat 4 autovehicule parcate, nefiind înregistrate victime.

Traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naționale (DN 15, DN 17 și DN 17B) și un drum județean (DJ 248), dar la acest moment circulația rutieră se desfășoară în condiții normale, cu restricții de tonaj pe unele sectoare de drum, pe care se intervine pentru deszăpezire.

De asemenea, traficul aerian și feroviar se desfășoară fără probleme, iar în punctele de trecere a frontierei nu au fost semnalate restricții cauzate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

Ca urmare a vântului puternic, rămân suspendate manevrele în portul Midia (CT).

Astăzi, rămâne în vigoare, până la ora 20.00 și atenționarea meteorologică cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată pentru toate zonele montane înalte, unde vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

Angajații MAI sunt pregătiți să intervină în continuare în sprijinul populației în cazul manifestării unor fenomene meteo periculoase.

În condițiile manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să acorde o atenție sporită și să evite zonele în care există riscul prăbușirii copacilor sau a altor elemente de construcție, iar conducătorilor auto să se intereseze, din timp, asupra condițiilor meteo din zonele în care urmează să se deplaseze, să circule cu prudență și să adapteze viteza de rulare la condițiile carosabilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.