Acasă Politic București/Conducerea Companiei municipale de iluminat public acuzată de delapidare

București/Conducerea Companiei municipale de iluminat public acuzată de delapidare

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

153429 – 21022020 –  Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei, a anunțat vineri că va depune plângere penală pentru infracţiunea de delapidare pe numele conducerii Companiei municipale de iluminat public din cadrul Primăriei Generale, condusă de Gabriela Firea, transmite News.ro.

Voiculescu a explicat că a fost dat în judecată de Gabriela Firea, prin Compania municipală de iluminat public, după ce, anul trecut pe 19 aprilie, a fotografiat un autovehicul al companiei care ar fi montat mesh-uri ale PSD.

”Ce a făcut compania municipală? Presupun că la directiva doamnei Firea este să mă dea în judecată şi să spună că acea companie era acoperită de un contract pentru 19 aprilie, lucru fals. (…) În cadrul procesului, atunci când li s-au cerut documente, au ataşat nişte contracte cu alte partide, din alte zile, aşa încât pe 19 aprilie nu exista niciun contact cu PSD. Asta înseamnă nici mai mult, nici mai puţin decât delapidare. Asta înseamnă folosirea banului public pentru servicii către PSD, partidul doamnei primăriţe. Pe 19 aprilie noaptea, ca PSD, au prestat servicii pentru PSD. Când li s-a cerut transparenţă, ce au făcut este să atace” a afirmat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă.

Acesta a anunţat că va depune plângere penală pentru delapidare împotriva conducerii Companiei municipale de iluminat Bucureşti.

”Mă aştept ca dânşii să spună în justiţie cine le-a cerut să facă asta”, a spus Voiculescu.

El a acuzat că pierderile acestei companii reprezintă o treime din cifra de afaceri pe 2018, respectiv cinci milioane de lei, ”bani care au fost pierduţi prestând servicii către diverşi prieteni politici ai primarului”.

Voiculescu a subliniat că, în primul an de funcţionare, companiile municipale ale Primăriei generale a Capitalei ”au spart” peste 10 milioane de euro și a acuzat lipsa de transparenţă atât în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, cât şi în ceea ce priveşte numărul mare de angajaţi ”dependenţi de o persoană şi anume primăriţa noastră care ar vrea să fie din nou aleasă”.

Vlad Voiculescu a mai spus că aceste companii municipale ”oferă sinecuri” pentru apropiaţii primarului general, că ”vor şi reuşesc, în bună măsură, să piardă urma banilor”, dar şi să ”presteze servicii pentru partidul primăriţei”.

”Practic, au prestat un serviciu în mod gratuit pentru cel mai bogat partid din ţara noastră. (…) Oare asta este treaba Primăriei, să presteze servicii pentru partide politice? Eu nu cred. În cererea de chemare în judecată pe care au depus-o ieri nici măcar nu spun că nu au prestat serviciul respectiv, ci spun că au fost acoperiţi de un contract şi depun trei contracte care nu acoperă deloc serviciul prestat” a conchis Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.