Acasă Externe Agenda Europeana Contribuție europeană la efortul global de combatere a COVID-19

Contribuție europeană la efortul global de combatere a COVID-19

DISTRIBUIȚI

153447 – 24022020 –  Comisia Europeană sprijină statele membre ale UE și pentru consolidarea eforturilor internaționale de încetinire a răspândirii COVID-19.

Noul pachet de ajutor al UE are în vedere stimularea pregătirii globale, prevenirea și izolarea virusului. Comisia Europeană a anunțat astăzi un nou pachet de ajutor în valoare de 232 milioane euro. O parte din aceste fonduri vor fi alocate imediat către diferite sectoare, în timp ce restul va fi eliberat în următoarele luni.

Pe măsură ce numărul cazurilor continuă să crească, sănătatea publică este prima prioritate. Indiferent dacă va spori pregătirea în Europa, în China sau în altă parte, comunitatea internațională trebuie să lucreze împreună. Europa este aici pentru a juca un rol de lider ”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor și coordonatorul european pentru răspunsuri la situații de urgență, a declarat: „Cu peste 2.600 de vieți pierdute deja, nu există altă opțiune decât să ne pregătim la toate nivelurile. Noul nostru pachet de ajutor va sprijini Organizația Mondială a Sănătății și va viza finanțarea țărilor cu sisteme de sănătate mai slabe. Scopul nostru este să izolăm focarul la nivel global ”.

Sprijin pentru statele membre

În urma evoluțiilor din Italia, Comisia își intensifică sprijinul acordat statelor membre în contextul lucrărilor în curs de pregătire, de urgență și de planificare a răspunsurilor.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Având în vedere evoluția rapidă, suntem pregătiți să creștem asistența. În acest sens, o misiune de experți comună a Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și Organizația Mondială a Sănătății va pleca în Italia săptămâna aceasta pentru a sprijini autoritățile italiene „.

Noile finanțări ale UE vor ajuta la detectarea și diagnosticarea bolii, îngrijirea persoanelor infectate și va preveni transmiterea ulterioară în acest moment critic.

Din pachetul de ajutor de 232 milioane euro:

– 114 milioane euro vor sprijini Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în special planul global de pregătire și răspuns global. Acest lucru are în vedere stimularea pregătirii în domeniul sănătății publice și activitatea de răspuns în țările cu sisteme de sănătate slabe și rezistență limitată. O parte din această finanțare este supusă acordului autorităților bugetare ale UE.

– 15 milioane de euro sunt alocate în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar (Senegal), pentru a sprijini măsurile de diagnosticare rapidă și supravegherea epidemiologică.

– 100 milioane euro, din care până la 90 milioane euro vor fi alocate Parteneriatului public-privat cu industria farmaceutică, iar 10 milioane pentru cercetări privind epidemiologia, diagnosticul, terapia și managementul clinic în retenție și prevenire

– 3 milioane euro vor fi alocate Mecanismului de Protecție Civilă al UE pentru zboruri de repatriere a cetățenilor UE din Wuhan, China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.