Acasă Opinii/Analize Cum arde mafia italiană gunoaie extrem de toxice în România

Cum arde mafia italiană gunoaie extrem de toxice în România

DISTRIBUIȚI

153379 – 18022020 – România a devenit locul unde gunoaiele din Europa sunt aduse pentru a fi arse fără control, în fabricile de ciment arată o investigație jurnalistică transfrontalieră.

Mafia italiană aprovizionează cu deşeuri periculoase fabricile de ciment din România. Acolo sunt incinerate şi ajung direct în plămânii noştri, fără ca nimeni să nu controleze nimic, dezvăluie o investigaţie transfrontalieră realizată sub umbrela Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Documentarul ”Secrete de Ciment”, publicat de jurnaliştii români de la Rise Project, a ajuns în atenţia presei internaţionale, după ce a arătat că şapte fabrici de ciment din România folosesc ca materie primă deşeuri din Italia şi Germania, aduse în România pentru a fi incinerate. ”Aducerea gunoiului pentru depozitare în România este interzisă, dar multe companii eludează legea transmiţând-o ca mărfuri normale. Odată ajunse în România, aceste deşeuri sunt arse în interiorul uzinelor de ciment la costul modest de 17 euro pe tonă. – mai multe pe adev.ro/q5v83q

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.