Acasă Externe Agenda Europeana Dezbatere asupra bugetului UE înaintea summit-ului din februarie

Dezbatere asupra bugetului UE înaintea summit-ului din februarie

DISTRIBUIȚI

 153356 – 12022020 –  Înaintea Consiliului European, care va avea loc pe 20 februarie, deputații vor discuta prioritățile pentru următorul buget pe termen lung al UE, alături de Consiliu și Comisie.

Deputații își vor reitera apelul pentru un cadru financiar multianual ambițios (CFM) pentru perioada 2021-2027, care să asigure că domenii prioritare ale UE, precum schimbările climatice, cercetarea, digitalizarea și sprijinul pentru tineri (Erasmus+, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor) vor beneficia de finanțare adecvantă fără sacrificarea continuității sprijinului pentru comunitățile rurale, fermieri sau regiuni defavorizate. Resurse bugetare pentru soluționarea efectelor crizei financiare, migrație și securitate trebuie de asemenea garantate.

Șefii de stat și de guvern ai UE vor discuta despre bugetul pe termen lung al UE pentru 2021-2027 în cadrul unei reuniuni speciale a Consiliului European pe 20 februarie 2020. Aceștia nu au convenit încă asupra unei poziții comune. Parlamentul și-a adoptat poziția în noiembrie 2018, în urma propunerii Comisiei din mai 2018. Parlamentul trebuie să dea un aviz pozitiv următorului cadru financiar multianual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.