Acasă Anchete Dosarul Voluntari/DNA: ”Gigi Becali a finanțat FCSB cu bani din despăgubirea frauduloasă!”

Dosarul Voluntari/DNA: ”Gigi Becali a finanțat FCSB cu bani din despăgubirea frauduloasă!”

DISTRIBUIȚI

153413 – 20022020 – Procurorii îl acuză pe Gigi Becali de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost umflată artificial și ilegal. Conform rechizitoriului, Becali ar fi plimbat sumele prin conturile soției Luminița și ale nepotului Vasile Geambazi și a finanțat echipa de fotbal cu o parte din acei bani.

Becali tot amenință că va pleca din țară, speriat și dezamăgit de ancheta DNA care vizează o despăgubire de care a beneficiat el, o afacere în care l-ar fi folosit ca interpus pe Vasile Geambazi, un nepot de-ai săi. ”Echipa n-o las nici dacă plec în străinătate, o să găsesc o modalitate s-o finanțez de acolo”, a mai spus Becali tot referindu-se la situația aceasta în care e din nou acuzat penal. ”Spălare de bani” e fapta pe care o constată procurorii.

Ce nu a spus patronul FCSB: procurorii susțin în rechizitoriu că el a implicat și clubul de fotbal în afacerea pe care DNA o consideră ilegală! Într-un capitol din rechizitoriu e menționat: ”În perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019 a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest”.

În FCSB ar fi ”injectat” 31.360.000 de lei din banii obținuți fraudulos. Care e schema pe care o acuză DNA:

– Becali l-ar fi folosit pe Vasile Geambazi ca interpus pentru o despăgubire exagerată. Era vorba despre un teren din Voluntari, pentru care ”Vasi” a fost despăgubit de ANRP cu 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro. Procurorii susțin că Gigi s-a aflat în spatele afacerii și că suma căpătată în schimbul terenului a fost ”stabilită în urma supraevaluării frauduloase a evaluatorului Nuțiu Emil”.

– Gigi Becali l-a delegat pe Geambazi să încaseze banii de la stat și apoi a plimbat ”bucăți” din suma totală prin diverse conturi. Obiectivul era ca banii să ajungă la el, dar majoritatea transferurilor au utilizat conturi intermediare, inclusiv pe al soției Luminița, nu fost efectuate direct de la Geambazi către Becali, tocmai ca să ascundă planul inițial, care îl avea pe Gigi titular al despăgubirii, nu pe nepotul lui. ”Disimularea adevăratei proprietăți” e formula pe care o folosesc procurorii în rechizitoriu ca să definească relația Becali-Geambazi din afacerea aceasta.

”Nepotul meu a obținut despăgubiri de o sută de milioane de euro. Dar l-am chemat la pușcărie și i-am spus: «Vasi, și așa avem destui bani. Renunță la 45 de milioane în favoarea ANRP». I-am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro! Iar restul banilor s-au dus pe donații pe la biserici și pe la spitale, nu mi-a transferat mie nimic”, a spus Becali la România TV. Mai multe pe https://www.gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.