Acasă Social Administratie Firea l-a dat afară pe Stanoevici, candidat la Primăria Capitalei

Firea l-a dat afară pe Stanoevici, candidat la Primăria Capitalei

DISTRIBUIȚI

153247 – 04022020 –    Primăria Municipiului București anunță că, începând cu data de 3 februarie, lui Bogdan Stanoevici i-a încetat contractul de management la Circul Metropolitan București, acesta aflându-se în preaviz de 15 zile. După această perioadă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va numi o noua conducere interimară, până la organizarea concursului de management.

”Măsura a fost luată în baza unei misiuni de control efectuate de Corpul de Control al Primarului General, din care rezultă un management defectuos la nivelul instituției conduse de Bogdan Stanoevici, atât în calitate de angajator, cât și în calitate de ordonator terțiar de credite”. Conform raportului, în decursul anilor 2017 – 2018, au fost achiziționate trei producții artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deși managerul are ca atribuție principală ‘urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate și găsirea de soluții pentru creșterea acestora’ ”.

Din analiza modului în care au fost încheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficiențe: nu a fost prezentată modalitatea prin care s-a ajuns să fie ales producătorul extern, iar contractele externe sunt semnate doar de managerul instituției și nu prezintă viza de control financiar preventiv propriu și nici viza de legalitate juridică.

Desi existau posturi vacante în organigrama Circului Metropolitan București, managerul a preferat să lucreze pe contracte de colaborare: la nivelul anului 2018 au fost încheiate ”contracte de colaborare, atât cu colaboratorii externi cât și cu proprii angajați: 1.138 contracte de colaborare încheiate în baza Legii nr. 8/1996 și în baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete încasate de numai 3.032.612 lei”.

În concluzie, s-a constatat o folosire ”ineficientă și neeficace a fondurilor publice fără a exista o corelație cu respectarea principiilor necesității, oportunității, legalității și regularității, conform legii”.

Stanoevici a anunțat recent că va candida pentru postul de primar general al Capitalei la alegerile din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.