Acasă Economie Formular simplificat pentru ONG-uri

Formular simplificat pentru ONG-uri

DISTRIBUIȚI

153340 – 11022020 –     Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală elaborează un formular simplificat pentru direcționarea, către entitățile non-profit sau unitățile de cult, a unei sume din impozitul pe venit aferent anului 2019, se arată într-un comunicat al celor două instituții. Acesta ar urma să fie publicat săptămâna viitoare și va putea fi utilizat, opțional, până la termenul de 25 mai de contribuabilii care nu și-au exprimat deja opțiunile.

Noul formular vine în întâmpinarea cererilor exprimate de o parte din societatea civilă și nu va afecta în niciun fel sumele deja direcționate prin cele două formulare alternative, care vor putea fi utilizate în continuare, în funcție de opțiunile fiecăruia.

Întrucât, în cursul anului 2019, măsura privind susținerea entităților nonprofit, a unităților de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificată începând cu veniturile lunii aprilie 2019, persoanele fizice care optează pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit, utilizează, în prezent, cele două formulare aferente: perioadei 1 ianuarie – 31 martie 2019, formularul 230 aprobat prin Ordinul președintelui ANAF nr. 50/2019, perioadei 1 aprilie – 31 decembrie 2019, formularul 230, aprobat prin Ordinul președintelui ANAF nr. 147/2020, care corespunde reglementărilor legale în vigoare în perioada menționată.

De asemenea, publicarea noului formular 230 nu exclude posibilitatea utilizării și depunerii la organul fiscal, în continuare, a formularelor inițiale, dedicate celor două perioade aferente anului 2019.

Astfel, opțiunea persoanelor fizice privind distribuirea sumelor din impozitul pe venit aferent anului 2019 poate fi exercitată până la data de 25 mai 2020, utilizând oricare dintre formulare, respectiv formularele existente, dedicate celor două perioade, situație în care se utilizează câte un formular pentru fiecare perioadă, sau formularul unic simplificat, în care sunt cuprinse cele două perioade

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.