Acasă Externe Franța: Perturbări în transporturile publice pentru zilele de 17 și 20 februarie...

Franța: Perturbări în transporturile publice pentru zilele de 17 și 20 februarie 2020

DISTRIBUIȚI

 153358– 17022020 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că sindicatele din SNCF (Compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) au anunțat o zi de grevă pentru luni, 17 februarie 2020.

Vor fi perturbări în circulația feroviară, urbană și interurbană, precum și în rețeaua rutieră.

Totodată, sindicatele franceze au chemat la o nouă zi de mobilizare națională împotriva reformei pensiilor pentru ziua de joi, 20 februarie 2020.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France pe site-ul RATP: https://www.ratp.fr/informer/trafic/trafic.php și pe   https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations.

Pentru a urmări circulația trenurilor în timp real, cetățenii români sunt rugați să consulte site-ul SNCF: www.sncf.com/fr/prevision-trafic, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf, https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement .

Pentru rețeaua Transilien se recomandă a fi consultată platforma dedicată: http://www.transilien.com.

Prognozele privind orarele de circulație vor fi comunicate pe site-ul SNCF cu o zi înainte, la ora 17:00.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro,  http://marsilia.mae.ro,  www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.