Acasă Politic Iftimie Neculai: Nu poți să aduni voturi prin derutarea electoratului 

Iftimie Neculai: Nu poți să aduni voturi prin derutarea electoratului 

DISTRIBUIȚI

 153474 – 25022020 – Iftimie Neculai, deputat neafiliat, atrage atenția politicenilor că în condițiile amenințătoarei epidemii cu coronavirus să fie responsabili și ferm în hotărâri.

”Mai puternică și mai periculoasă decât orice calamitate este panica. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriașă de a înmii urmările dramatice.

Să fii responsabil, să fii conștient de riscuri, să-ți asumi hotărâri dure (dar foarte necesare) sunt dovezi de inteligență și maturitate politică. Acesta este sensul măsurilor luate de autoritățile din țara noastră în condițiile amenințătoarei epidemii cu coronavirus.

Exploatarea panicii ca pretext pentru escaladarea infruntării politice este nedemnă pentru un om politic, pentru un partid politic. Nu poți să aduni voturi prin derutarea electoratului, prin deturnarea atenției, prin minimalizarea subiectelor cu adevarat importante. Această exploatare politică a panicii duce la o tulburare generală a electoratului. Voința populară exprimată la urne este astfel alterată în mod premeditat.

Critica de dragul criticii este un demers politic steril. Atacul politic, mai ales în circumstanțe de gravitate publică, nu construiește nimic. Nu poate genera decât o cale politică ruinătoare pentru cetățeni.

Am fost trimiși în Parlament pentru a netezi calea României spre progres, prin democrație asumată, nu pentru a descoperi noi arme politice, cum ar fi panica exploatată la rece de capetele înfierbântate ale unora„, a declarat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.